lauantai 1. joulukuuta 2012

Chilikastike omasta sadosta vol. 2

Parvekkeella pöhisseet chilipuskat nostin sisälle, kun yölämpötilat pysyivät alle viidessä ja päivälläkään ei enää päästy pitkällä aikavälillä yli 15 asteen. Eli on siitä jo kaksi kuukautta. Sisällä saivatkin olla sitten rauhassa pidempään, ja aloittivat uuden kukinnan ja kasvukauden lähes välittömästi.

Viimeisen sadonkorjuun tein lokakuun lopussa, ja sitä on jäljellä jääkaapissa edelleen. Varret vedin kolmisen viikkoa sitten poikki, ja parhaat tyngät säilytin ja siirsin pienempiin ruukkuihin, tavoitteena kasvattaa niistä pieniä ja koristeellisia bonchai-chilipuita. Tästä lisää myöhemmin.

Lopusta sadosta oli suunnitelmissa tehdä ainakin punainen, tomaattinen chilikastike ja keltainen, hieman sinappimainen ja nestemäisempi kastike joulupöytään. Tässä resepti näistä ensimmäiseen.

Perkeleen pistotyökalu - Pikaversio

4 keskikokoista ja 2 pientä naga morichia
2 keskikokoista ja 4 pientä orange habaneroa
70 g tomaattipyreetä
reilu puoli purkkia tomaattimurskaa
1 limen kuori raastettuna

½ dl vettä
½ dl omenaviinietikkaa
3 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl suolaa
1 rkl paprikajauhetta

Pilko chilit mahdollisimman pieniksi. Paina tarvittaessa haarukalla mössöksi. Raasta lime chilien joukkoon. Avaa purkit ja heitä tomaattitöhnät sekaan.

Kattila liedelle. Joukkoon vesi, etikat ja mausteet. Keitä 15 min, maistele ja naati. Maku on parhaimmillaan kylmänä, joten pullo pakkaseen jos tulee heti nautittavaksi.

Maku: Tomaattimainen ja hieman valkosipulinen. Tulisuus nagavoittoisen hyökkäävä. Limen kirpeyden ja etikan ansiosta sopii myös siipien ja kalan kanssa. Omenaviinietikka toimii 300 % paremmin kuin väkiviinaetikka.

2 kommenttia:

  1. Perkeleen pistotyökalu on ainakin asiallinen nimi soosille!

    VastaaPoista
  2. Juu! Saas nähä mitä veijareita sitä joulupöytään keksii.

    VastaaPoista

Mieti nyt vielä kerran kun vielä ehdit.

Tsek this out

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...